Seminarii

Intro

În centrul Casa AIA, A.I.A (Asociația pentru Inovație în Arhitectură) organizează o serie de seminarii, adresate studenților și tinerilor arhitecți, în speță stagiarilor. Seminariile au x serii a câte 7-15 participanți și beneficiază de îndrumarea a 2-3 profesori sau instructori avizați, realizându-se în 7-15 ședințe, în funcție de specificul lor.

Seminarii de competențe profesionale pentru stagiari*

Nevoia de informație specializată actuală se resimte acut la nivelul generațiilor tinere, care trebuie să-și completeze bagajul de cunoștințe format în timpul facultății, adăugând o componentă practică, pragmatică și atât de necesară, cum este cea a tehnicii materialelor de construcție. Seminariile de competențe profesionale urmăresc să ofere stagiarilor un suport informațional de ordin tehnic, cu o perspectivă completă asupra aspectelor practice ale meseriei, în vederea obținerii unei noi generații de profesioniști, în acord cu noile tendințe, soluții și materiale.

* vezi proiectul ScoP- Seminarii de Competențe Profesionale, sprijinit de OAR- o inițiativă de succes A.I.A (Asociația pentru Inovație în Arhitectură)

Seminarii tehnice pentru arhitecți, cu specialiști în beton, materiale de construcție

În contextul dezvoltării și transformării alerte a profesiei de arhitect, cheia adecvării profesionale stă în dobândirea informației și cunoștințelor actuale. Arhitectul trebuie să fie în permanent contact cu tehnicile și tehnologiile moderne, cu tot ceea ce înseamnă inovație în sensul noilor materiale de construcție. Progresul tehnic nu trebuie să fie ignorat de arhitecți, iar implementarea unor soluții inovative este posibilă doar prin cunoașterea caracteristicilor și utilizărilor noilor materiale. Seminariile tehnice ating o gamă largă de subiecte, focalizându-se asupra materialelor de construcție high-end. Astfel, arhitecții sunt invitați la un dialog proactiv alături de specialiștii executanți, pentru a observa și înțelege noile posibilități în materia de construcții și amenajări.